Суббота, 27.04.2024, 11:08
Приветствую Вас Гость | RSS

КЗ "НВК №2 ім. В.А.Лазаряна"

Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа

Главная » 2021 » Ноябрь » 8 » Слово директора
08:50
Слово директора
Слово директора. Шановні батьки!
З 08листопада 2021 року розпочинається навчання в дистанційній формі. Це вимушений захід, який запроваджений на рівні всієї області. Нагадуємо Вам, що уроки можуть відбуватися як в он-лайні (синхронно, найчастіше з використанням платформи ZOOM, Meet, тестів або інших ресурсів, але у режимі реального часу) та і офлайні (асинхронно, тобто через розміщення відеороликів, відеоінструкцій, презентацій та завдань на платформі класрум, де учень може опрацювати урок у зручний для нього час). Бажано виконувати завдання в той же день з метою уникнення перевантаження і так званих «хвостів». Також зазначимо, що вчитель/учителька має педагогічну автономію, але на прохання батьків пріоритет буде надано онлайн-урокам.
Просимо Вас, шановні батьки, допомогти нам, учителям, максимально ефективно організувати освітній процес у дистанційній формі. Для цього важливо передбачити для своєї дитини робоче місце, обладнане інтернетом. У кого двоє й більше дітей і немає можливості розташувати робочі місця дітей у різних кімнатах - скористайтесь навушниками.
Також просимо не нехтувати режимом дня. З метою збереження зайнятості учнів у позашкільній діяльності у другій половині дня уроки ми будемо розпочинати о 8.00, а в зумі - о 9.00. Заняття будуть тривати відповідно до розкладу дзвінків, однак 45-хвинних (відповідно 35- чи 40-) уроків перед комп’ютером не буде. Учителі будуть використовувати різні форми та методи роботи, залучати учнів та учениць до різних видів діяльності. Бажано дотримуватися тих самих дій, як і під час очного навчання: прокидатись, вмиватися, одягатися і снідати, щоб о 8.00 вчасно розпочати навчальний день. Усі вчителі на 8.00 вже заповнять свої сторінки чи то посиланнями на ZOOM чи Meet зустрічі, чи то асинхронними уроками (яких, маємо надію, буде небагато).
Наважимось уголос сказати про таку негативну складову дистанційної форми навчання, як порушення учнями правил академічної доброчесності. Навіть учні, які сумлінно навчаються, інколи перестають звертати увагу на вивчення правил, формул тощо. Гонитва за високими балами іноді призводить до того, що завдання виконує не учень чи учениця, а батьки або репетитори. Наполегливо просимо всіх попрацювати над дотриманням правил АКАДЕМІЧНОЇ ДОБРОЧЕСНОСТІ. Це дуже важливо! Не оцінка, а навичка, яка або сформувалась після розв’язання вправ чи завдань, або ні.
Надзвичайно важливим є також процес комунікації. На допомогу всім нам є декілька складових:
1. Це Ваш зв’язок з класним керівником. У разі хвороби дитини або неможливості долучитися до дистанційного навчання дайте про це інформацію. Класний керівник повідомить про це колег.
2. Організація освітнього процесу під час дистанційного навчання здійснюється в межах робочого часу педагогічних працівників, тому зворотній зв’язок надаватиметься з 08.00 до 18.00 даного робочого дня (або на наступний день з часу Вашого звернення). Вихідні та святкові дні не є робочим часом вчителя!
3. Якщо з будь-яких причин учителька- або вчитель-предметник протягом двох діб із часу Вашого звернення не виходить на зв'язок, Ви маєте право звернутися на електронну адресу адміністрації закладу nvk2.lazaryan@gmail.com для оперативного вирішення Вашого питання щодо організації дистанційного навчання. Для того, щоб Ваше звернення було розглянуто якнайшвидше, у полі «Тема» напишіть прізвище та ім’я вчителя або вчительки, з яким/якою Ви не змогли зв’язатися. Якщо такої інформації Ви не маєте, то вкажіть предмет і клас, у якому навчається Ваша дитина.
Не менш важливим є дотримання правил етикету роботи в режимі дистанційного навчання. Підключаючись до он-лайн уроків, зверніть увагу, чи не кричить папуга, чи не гавкає собака, чи наявні інші звукові ефекти, що заважають і відволікають. Допомогти може контроль за режимом роботи мікрофона. Вкотре нагадую про навушники. Прослідкуйте, що потрапляє в об’єктив камери. Учитель/учителька не завжди може бачити всіх учасників (особливо при використанні функції «Демонстрація екрану»). Обговорюйте уроки з дітьми. Про виявленні фактів порушення етики повідомте класного керівника. Надсилаючи фото письмових робіт, зверніть увагу на якість фото та можливість прочитати файл, надісланий учителю або вчительці. Бувають ситуації, коли учні або учениці здають порожні файли помилково або ж для того, щоб від них відчепилися. Звертайте увагу на час надсилання робіт. Це теж важлива складова як академічної доброчесності, так й етики спілкування.
Маємо надію на успішну нашу співпрацю. Бережіть себе і своїх рідних.
Директор- Н.Д.Заїченко .

Просмотров: 131 | Добавил: yano4kakononenko | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Поиск
Календарь
«  Ноябрь 2021  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Архив записей

Copyright MyCorp © 2024
Создать бесплатный сайт с uCoz